Izrael-párti konferenciák sorozatát tartották meg Európa nagyvárosaiban, jelentős érdeklődés mellett.

A program során Németország, Finnország és Norvégia nagyobb településein hangzottak el előadások a valós izraeli helyzetről, valamint a Júdeában és a Somronban működő zsidó közösségek életéről. A résztvevők megismerhették a bibliai vidékeken feltámasztott mezőgazdaság termékeit, és tanulhattak a Szentföld és a zsidó nép közötti ősi kötelékről. Külön hangsúlyt kapott a világ közvéleménye által leginkább „megszállt területeknek” nevezett vidék zsidó kézben lévő vállalatainak bojkottja, és az ez ellen való közdelem fontossága.

Az előadók kitértek az Európai Unió által pénzelt Izrael-ellenes szervezetek tevékenységére és a különböző terrorszervezeteknek juttatott segélyösszegek felhasználási módjára. Kritika érte az EU-által bőkezűen finanszírozott Palesztin Hatóságot, mely a mai napig magas havi fizetéssel látja el a terroristákat és azok családjait.

Az Izrael-ellenes szervezetek nem nézték jó szemmel a programot, számos helyszínen csak rendőri biztosítás mellett lehetett megtartani a rendezvényeket.

„Igen sikeres programot zártunk Európában. Megmutattuk, hogy még Európában is sokan állnak Izrael mögött. Ahogy a BDS mozgalom egyre nagyobb intenzitással terjeszti a zsidó államról szóló hamis vádjait, úgy erősödnek az Izrael-párti hangok is. A támogatóink egészséges erkölcsi iránytűvel rendelkeznek, és végre az ő véleményük is egyre több emberhez jut el. Megható volt a közönség élénk érdeklődését látni. Alkalmuk volt valós képet alkotni a Júdeában és Somronban fennálló helyzetről, ami jelentősen eltér attól, amit a helyi médiában láthatnak. Reményeink szerint ezentúl minden résztvevő egyfajta nagykövetünkként is képviseli majd a zsidó pionírok érdekeit Európában. Együtt képesek leszünk elnyomni a bojkottot hirdető mozgalmak hazugságait” – mondta Náti Rom, a konferencia körutat szervező Lév HáOlám (a világ szíve) szervezet vezetője.

zsido.com

Forrás: Arutz7

Megszakítás