Letartóztattak egy 14 éves középiskolás diákot Németországban, aki a rendőrség szerint zsinagógák vagy mecsetek ellen tervezett támadást.

A düsseldorfi ügyészség szóvivője elmondta, hogy a fiú, legalább egyszer próbálkozott robbanóanyag beszerzésével. Gyilkosságra felbujtás kísérlete és más erőszakos cselekményekkel való fenyegetéssel vádolják – írja a jpost.com.

Sajtóhírek szerint egyelőre nem tudni, hogy a fiú kikkel tárgyalt, annyi szivárgott ki, hogy a WhatsApp-on késes támadásról írt.

A szélsőjobboldali terror a Németországot fenyegető legnagyobb veszély – jelentette ki a német külügyminiszter múlt pénteken, a hallei zsinagóga elleni támadás első évfordulóján. Heiko Maas a két ember életét kioltó fegyveres merénylet évfordulójára időzített nyilatkozatában rámutatott, hogy Németországban átlagosan huszonnégy percenként követnek el bűncselekményt szélsőjobboldali indíttatásból. “Ezek nem egyedi, elszigetelt esetek, hanem a szomorú szélsőjobboldali valóság” – fogalmazott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa az MTI beszámolója szerint.

zsido.com

Kép: jpost.com