A Facebook-alapító testvére több száz üzletember előtt beszélt arról, hogyan járult hozzá a sábát és más zsidó szokások az üzleti sikereihez.

„Az emberek azt gondolták: wow, ez egy új ötlet. De nem, ez a sábát” – mondta Randi Zuckerberg egy konferencián San Diegoban arról, hogy sokan megdöbbentő innovációként fogadták a kiegyensúlyozott életre való törekvését, melyet zsidó gyökereiből eredeztet. A Facebook egykori szóvivője szerint a high-tech világában az emberek gyakran tévesen csak arra koncentrálnak, hogy merre haladnak és nem törődnek azzal, honnan jönnek.

„Ami igazán gyönyörűséget jelent számomra a saját zsidó utam kapcsán (…), az az, hogy a tóra és a történelem tanulmányozása során igazán megtanulhattam, hogy az életben tudnunk kell, honnan jöttünk – ahhoz, hogy tudjuk, merre megyünk” – mondta a fiatal üzletasszony, aki 2011-ben távozott a Facebook csapatából, hogy saját vállalkozásba kezdhessen.

A Jewish Funders Network (JFN) nevű rendezvény résztvevői előtt Zuckerberg arról is beszélt, hogy fel kellett ismernie, a fiatal vezetők napjainkban már nem hajlandóak különválasztani személyes és szakmai életüket. „Abban a pillanatban a személyes identitásom részévé tettem a judaizmust” – árulta el.

A JFN idei rendezvényén csaknem 450 filantróp üzletember és alapítványi vezető vett részt, köztük 180-an első alkalommal. Az eseményen Nir Barkat, Jeruzsálem polgármestere ígéretet tett arra, hogy a zsidó állam fővárosában továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a filantróp beruházásokra – olvasható a Forward honlapján.

 

Kép forrása: Latin Post

zsido.com