A zsinagógából kilépő rabbit egy fiatalkorú elkövető bántalmazta és sértegette múlt szombaton.

Yonathan Halevy rabbi, aki a város University City negyedében fekvő Shiviti Congregation zsinagóga spirituális vezetője, elmondta, hogy már többször zaklatták őt és közösségét az elmúlt időszakban.

A rabbi a koronajárvány miatt új helyszínen tartja meg az istentiszteleteket, hogy eleget tudjanak tenni a nagyobb távolságtartást követelő előírásoknak. Hamar kiderült azonban, hogy az új épületet huligánok is előszeretettel látogatják és rongálják, és érdeklődésük hamar a közösség tagjai felé irányult.

„Nap mint nap megjelennek itt, gúnyolódnak, üvegekkel dobálnak minket, a tetőn zenét üvöltetnek és legutóbb az autóm szélvédőjét is betörték. Arról nem is beszélve, ami szombaton történt” – mondta Halevy rabbi. Szombaton, amikor a rabbi az édesapjával hazafele tartott a zsinagógából, az egyik bajkeverő kerékpáron a közelébe ért, majd ököllel fejbe vágta és általában afroamerikaiknak tartogatott, durva kifejezésekkel szidalmazta, illetve a fehér faj felsőbbrendűségét hirdető szlogeneket ordibált. A rabbi kihívta a rendőröket, akiknek 45 percbe telt a helyszínre érkezni. A nyomozás jelenleg gyűlölet-bűncselekmény ügyében folyik az iskolarendőrök bevonásával, a gyanúsított életkorát ugyanis 12 és 17 év közé teszik.

„Nagyon megijedtem. Ez volt a legelső alkalom az életemben, amikor nem éreztem magam biztonságban ebben a városnegyedben” – mondta Halevy rabbi és hozzátette, hogy szeretné felkeresné az elkövető szüleit és elbeszélgetne velük gyermekükről.

zsido.com

Forrás: 10news