Harmincötödik alkalommal gyűltek össze azok a chábád küldöttek, akiket személyesen az utolsó Lubavicsi rebbe, Menachem Mendel Schneerson rabbi küldött Izraelbe. Találkozójuk központi témája Izrael Államnak és lakóinak biztonsága volt. Ennek kapcsán a Kfár Szábában tartott találkozón a rabbik kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben az Izrael biztonságáért vívott küzdelem folytatására buzdítják az ország vezetőit.

Véleményük szerint nem szabad abbahagyni egyetlen percre sem a küzdelmet mindaddig, amíg biztonságban nem tudják a Szent Föld minden lakóját – akkor is, ha ezzel szembe mennek a világ véleményével.

„Az egész nemzetközi tiltakozás nem ér annyit, mint egyetlen zsidó élet. Épp ellenkezőleg, ahogy a Rebbe biztosított róla minket egykor, a világ egyöntetűen meg fogja köszönni Izraelnek azoknak a terroristáknak a megsemmisítését, akik a globális biztonságot fenyegetik.” – olvasható a kiáltványban, amelyben többször hivatkoznak a Rebbe egyértelmű utasításaira: „A Rebbe a múltban többször kifejtette fájdalmas sejtelmeit és felhívta a figyelmet annak a veszélyére, ha bizonytalankodnak a terroristák bázisainak felszámolásával kapcsolatban, a világ véleménye miatt. Bánatunkra mind látjuk az ilyenfajta bizonytalankodás rémisztő következményeit, mind a mai napig.” A Rebbe Tórára alapozott szavai szerint kötelessége az ország döntéshozóinak és katonai vezetőinek addig folytatnia a küzdelmet, míg elhárítják Izrael földje felül a terroristák jelentette életveszélyt.

A nyilatkozatban kitérnek a Béke Rabbinikus Kongresszusára, melyet Joszef Gerlitzky chábád sliách vezet. Mint írják, a kongresszus, amellett, hogy teljes mértékig támogatja a biztonság helyreállításáért indított katonai akciót, a vallásosság megerősítésével veszi fel a harcot a gyilkos indulatok ellen. Ennek kapcsán tfilin rakási akciót és más kampányokat indítottak. A kongresszus ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a Rebbe szigorúan elítélte Izrael földjének feladását, és bármely területről való lemondást. Végezetül a nyilatkozat szerkesztői az Örökkévaló segítségét kérték a béke helyreállításához a végső megváltás által.

A kiáltvány aláírói olyan rabbik, akiket az 1970-es években a Rebbe személyesen választott ki arra a feladatra, hogy Izraelbe költözzenek az Egyesült Államokból és segítsenek a vallási élet megerősítésében. A több tucat fiatal házaspár közül ma már rengetegen töltenek be kulcspozíciót a vallási életben és az oktatásban.