Berel Lazar rabbi úgy tudja, az orosz elnök a teájához szokta fogyasztani a kovásztalan kenyeret.

Egész évben szeret maceszt fogyasztani Vlagyimir Putyin – árulta el a nyilvánosságnak Berel Lazar orosz főrabbi, aki közeli kapcsolatban áll a politikai vezetővel. A rabbi akkor beszélt a riportereknek erről, amikor részt vett az orosznyelvű zsidóság számára rendezett Limmud FSU rendezvényen.

„Putyin azt mondta, hogy a macesz szerinte finom, könnyű és a fogyasztása egészséges. Azt a maceszt eszi, amit tőlem kap” – olvashatóak Lazar szavai a Ynetnews honlapján. A vallási vezető azt is kiemelte, Putyin jó kapcsolatot ápol hazája zsidó közösségének tagjaival.

„Putyin azt is pontosan jól tudja, hogy melyik városban van és melyikben nincs zsinagóga. A zsidó múzeumot is a jeruzsálemi Jad Vasemben tett utazása után avattak fel – ahol nagyon meghatódott. Még a fizetésének egy részét is felajánlotta a zsidó múzeum projektjéhez” – tette hozzá a főrabbi.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég Vlagyimir Putyin Tel-Avivban örökölt lakást. Az orosz elnök a Pinsker utcában lévő apartmant egy gimnazista tanárának vette meg még évekkel ezelőtt, aki decemberben elhunyt és Putyinra hagyta a lakást.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews

Megszakítás