A Facebook alapítója feleségével együtt sütött hámántáskát.

„Hámántáska sütés közben. Chag sameach! – Így ünnepeljük Purimot Priscilla Channal” – írta péntek esti bejegyzésében Mark Zuckerberg, aki egy követője kérdésére a Purim idején fogyasztott sütemény történetének hátterét is röviden leírta.

„Hámán volt a Purim gazembere és a közhiedelem szerint háromszögű kalapot hordott. Ez pedig a felette aratott győzelmet jelképezi” – mesélte a Facebook alapítója követőinek. (Az édesség nevének és eredetének részletes története itt olvasható).

A zsidóságát nyíltan vállaló Zuckerberg korábban is tett közzé olyan fotót a közösségi médiában, melyen családjával együtt tartotta meg valamely zsidó tradíció szokásait – emlékeztet a Jewish Telegraphic Agency. Tavaly szeptemberben például olyan sábáti képeket osztott meg, amin a kislánya kiddus pohárral a kezében volt látható.

„Sábátra ma este Maxnak egy kiddus poharat adtunk, ami 100 éve a családom öröksége” – írta korábbi posztjában. „Az ükapja – (szintén) Max – kapta, miután a családunk ide vándorolt, és azóta végig a családunk tulajdona maradt” – tette hozzá büszkén.

 

zsido.com

Képek forrása: JTA