Remek trollkodás.

Az angliai Ian Brown internetes petíció aláírására buzdít, melynek címe: Állítsuk meg Izrael apartheidjét a holt-tengeri halászok ellen – Izraelnek kötelessége tisztességes feltételeket biztosítani a számukra!

A leírás szerint az összegyűjtött aláírásokat Jeremy Corbynnak, a brit Munkáspárt elnökének kívánják eljuttatni. A petíció így szól:

“Miután Izrael 1967-ben elfoglalta a Nyugati Partot:

  • Egyetlen halászati engedélyt sem adott ki palesztinoknak a Holt-tengeren.
  • Az öntözést visszaszorította, hogy a friss víz a Holt-tengerbe juthasson.
  • Engedélyezte több millió cionista turistának, hogy a tengerben fürödjön, és az ásványi anyagokat kivonja a vízből, miközben a helyi halászok egyetlen halat sem tudtak kifogni.

A sótartalom emelkedésének köszönhetően a kutatók szerint húsz év múlva egyetlen hal sem marad a Holt-tengerben. Most kell cselekednünk!

A brit Konzervatív Párt egyetlen egy alkalommal sem foglalkozott ezzel a témával 2010-es hatalomra kerülése óta. Egyértelmű, hogy nem törődnek a palesztin halászokkal.

A petíciót elküldjük Jeremy Corbynnak, Őfelsége ellenzéke vezetőjének, aki önmagát a Hezbollah és a Hámász barátjának nevezi. Reméljük, hogy számíthatnunk rá a cionista agresszió elleni harcban.”

Corbyn egy Izrael-ellenes rendezvényen

A petíció természetesen csak tréfa. Az Izrael és Jordánia határán fekvő Holt-tenger olyan magas sótartalommal bír, hogy azt egyetlen élőlény sem képes elviselni. A tó északnyugati részét Izrael a hatnapos háború során szabadította fel a jordán uralom alól, és így visszatérhettek földjükre az 1948-ban evakuált Bét Háárává és Káliá kibuc tagjai. A térségben több más kibuc is alakult, melyek jelentős datolyaültetvényeket hoztak létre a part közelében. Arab települések sohasem léteztek a környéken.

A felhívás a brit baloldal vezéréből, Jeremy Corbynból is viccet csinál, aki már annyiszor állt különböző Izrael-ellenes és antiszemita megmozdulás és csoport mögé. Az viszont nem vicc, hogy a pártelnök valóban a barátjának nevezte az említett terrorszervezeteket, és találkozott is képviselőikkel. A petíció célja az volt, hogy kifigurázza az Izrael-ellenes mozgalmak elvakultságát, akik valós indok nélkül is mindenért az izraelieket és a zsidókat teszik felelőssé, és a palesztinok bármilyen vádaskodását készséggel elhiszik.

Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint a petíciót aláíró emberek nagy száma, akik készpénznek vették, hogy Izrael még a holt-tengeri halakat is sajnálja az araboktól…

Forrás: Dailywire