Újabb fronton támadják a Jehuda és Somron területén található zsidó településeket. Az ENSZ BT-határozat után a Human Right Watch (HRW) nevű szervezet követeli a FIFA-tól, hogy tegyen lépéseket az ott található labdarúgó klubok ellen.

Sari Bashi a HRW izraeli ügyekben illetékes igazgatója szerint az ENSZ-határozat után a FIFA lépéskényszerbe került, hiszen ezek a települések „illegálisak”, az ott működi csapatokat nem lehet úgy kezelni, mint a többit. A HRW szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek is különbséget kell tennie az Izraeli és a „telepes” csapatok között – olvasható az israelnationalnews.com cikkében.

A szervezet a Palesztin Labdarúgó Szövetséggel (PLSZ) együtt már korábban feketelistára akart tenni 6 klubot, a FIFA októberben azonban elhalasztotta a döntést idén január közepére. A PLSZ vezetője Jibril Rajoub egyszer már megpróbálta elérni a FIFA-nál, hogy Izraelt zárják ki a nemzetközi szövetségből, mert szerinte korlátozzák a palesztin arab sportolók szabad mozgását. Ezt a kezdeményezését később visszavonta, mert belső ellentétek támadtak az üggyel kapcsolatban.

Kép: timesofisrael.com