A 49 éves Andreas Herzog 103 alkalommal lépett pályára válogatottként, ezzel hazájában rekorder lett. Később vezette az osztrák U21-es csapatot és dolgozott az Egyesült Államokban is.

A szakember nagy megtiszteltetésnek és lehetőségnek nevezte a kinevezését. Első mérkőzése az izraeli csapatnak az ő vezetésével szeptember 7-én lesz Albánia ellen a Nemzetek Ligájában – olvasható a jpost.com cikkében. Ezután Belfastba utaznak egy barátságos meccsre Észak-Írországgal, majd októberben játsszák a második mérkőzésüket a Nemzetek Ligájában Skócia ellen.

Az újságírók arról faggatták az izraeli szövetség vezetőit, hogy miért neveztek ki vezetőedzőnek egy viszonylag kevés tapasztalattal bíró szakembert. Eli Ohana a kereséssel megbízott bizottság vezetője azt mondta: „vezetőedzőként nincs túl nagy tapasztalata, de nézzék meg, hogy  Gareth Southgate (az angol csapat vezetője), szintén kevés rutinnal, mit ért el!”.

Hozzátette azt is: remek izraeli edzők vannak, de mérlegelve az összes lehetőséget, erre a döntésre jutottak, amit jónak éreznek. Andreas Herzog nagyszerű játékos volt és ő az egyik legjobb feltörekvő szakember – tette hozzá az izraeli illetékes.

zsido.com

Kép: jpost.com