A Jersey Cityben működő kóser bolt elleni támadás helyszínére kivonuló rendőrök egyikét halálos lövés érte. A megye ortodox zsidó családjai gyűjtést szerveztek.

Mi is beszámoltunk korábban arról a szörnyű bűncselekményről, amit a kóser boltnál követtek el. A fegyveres támadás két hászid áldozatát, Moshe Deutschot és Mindel Ferenczet több ezer ember kísérte utolsó útjára. A gyászbeszédeket a központi szatmári zsinagógánál tartották Williamsburgban, jelentős rendőri készültség mellett. A búcsúztatáson részt vett az egyik szatmári rebbe, Áháron Teitelbaum rabbi is.

A közösséget megrázó eset után, amiben egy rendőr is meghalt, gyűjtést szerveztek a környéken élő zsidók a tiszt családjának. Eddig már csaknem 50 ezer dollár jött össze – olvasható a jewishnews.timesofisrael.com cikkében. Nem messze a bolttól tűzpárbaj alakult ki a támadást végrehajtó pár és a rendőrök között, Joseph Seals nyomozót halálos lövés érte.

A támadókat nem sokkal ezután a rendőrök lőttek le. A zsidó családok közül sokan tervezik azt is, hogy ott lesznek a rendőr temetésén – olvasható a tudósításokban.

zsido.com

Kép: jewishnews.timesofisrael.com