Egy fegyveres önvédelmet oktató pennsylvaniai cég hatalmas érdeklődésről számolt be kurzusaik iránt a pittsburghi Élet Fája zsinagógát ért terrortámadás után.

A Scrantonban működő Cherev Gidon (Gedeon kardja) nevet viselő, izraeli tulajdonban álló vállalkozást több száz érdeklődő kereste fel a múlt héten, 99%-ban zsidók.

„Az a helyzet, hogy háborúban állunk. Azt akarjuk, hogy minden amerikai zsidó fegyvert hordjon magánál” – mondta a védelmi akadémia vezetője, Yonatan Stern, az izraeli hadsereg egykori tisztje. A merénylet után egyébként Trump elnök is a zsinagóga fegyveres védelmét hiányolta.

Stern a Hevron mellett fekvő Kiriját Árbában nőtt fel, és a szigorúan vallásos katonákból álló Necách Jehuda egységnél szolgált. 12 évvel ezelőtt az Egyesült Államokba költözött és hat éve alapította meg cégét, ahol civilek és az amerikai fegyveres erők tagjai tanulják az izraeli harcmodort. Stern elmondta, hogy a Kiriját Árbá környékén történt arab terrortámadások motiválták a vállalkozás elindítására.

„Nagyon sok fegyveres összetűzésben vettem részt. Sok mindent láttam. Megsebesült, valamint végzetes lövést kapott embereket is. Ez késztetett arra, hogy másoknak is megtanítsam az önvédelem e módját, mert nem akarok többet áldozatokat látni” – mondta Stern. „Az amerikai zsidóknak észre kell venniük a figyelmeztető jeleket”- tette hozzá, a pittsburghi merényletre utalva.

„Évek óta mondjuk az amerikai zsidóknak, hogy szerezzenek be önvédelmi fegyvert, és sajátítsák el az önvédelem alapjait, hogy képesek legyenek megvédeni magukat és közösségeiket az erőszakos antiszemita támadásoktól. Sokan hallgattak ránk és sokan inkább a homokba dugták a fejüket. A jóslatunk sajnos bevált, ráadásul éppen itt, Pennsylvania államban. Túl sokan fizettek túl nagy árat” – közölte Stern.

Forrás: Arutz7

Megszakítás