Az izraeli férfi rossz lakhatási körülményeire a média hívta fel a figyelmet, szinte azonnal érkezett a segítség.

Nem mindennapi történetről számolt be nemrég az Algemeiner nevű portál. Simeon Belelov, a 90 éves holokauszt-túlélő Lod városában található otthona szinte teljesen lakhatatlanná vált, miután padlója nemrég beszakadt, a víz- és csatornavezetékek pedig tönkrementek.

„Ha nem tört volna el a kezem pár hónappal ezelőtt, magam hoztam volna helyre a kárt, amit a beszakadt padló okozott” – mondta a vak férfi, aki a történtek után kénytelen volt elhagyni lakását. A róla készült riportban Simeon az idős emberek kiszolgáltatott helyzetére hívta fel a figyelmet. „Sajnálom, hogy így viszonyulnak az öregekhez. Elfelejtik őket és senki nem törődik velük. Nemcsak magam miatt szólalok fel, hanem szeretném, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe” – tette hozzá.

A médiában megjelent riportot követően egy túlélőket segítő jótékonysági szervezet, az Amigour felkereste Simeont, aki 100 000 sékel értékű anyagi támogatást kapott. Az ebből finanszírozott felújítási munkákat több tucat önkéntes hajtotta végre.

„Köszönöm szépen minden jó embernek, aki segített nekem” – mondta Simeon, amikor kézbe kapta megújult lakásának kulcsát. „Nagyon meghatódtam” – közölte az idős férfi.

zsido.com

 

Megszakítás