Az Ichud Hácálá önkéntes mentőegység a Jád bejád (Kéz a kézben) nevű, Mevászeret Cion városának fejlődéséért létrehozott alapítvánnyal összefogva nyújt segítséget abban, hogy a hatvan év fölöttiek, illetve a koronavírus elleni oltásra jogosult mozgáskorlátozottak a lezárások okozta nehézségek ellenére is eljuthassanak az oltópontokra.

A Jeruzsálem tőszomszédságában fekvő Mevászeret Cionban működő Hácálá egység vezetője elmondta: „A kijárási korlátozások kezdetén felismertük, hogy sok olyan idős, illetve mozgáskorlátozott ember él a városban, illetve annak környékén, akiknek nehézséget okoz a tömegközlekedés használata. Ezek az emberek a koronavírus elleni oltásra elsők között jogosultak csoportjában vannak, de sokan közülük egyszerűen nem tudnak eljutni az oltóhelyekre. A Jád bejádnak köszönhetően kapcsolatba tudtunk lépni ezekkel az emberekkel, és velük együttműködve tudjuk biztosítani, hogy mindannyian eljussanak a kijelölt jeruzsálemi oltópontokra a nekik kijelölt időpontban. Önkénteseink sok más fontos közösségi szolgáltatást is nyújtanak nap mint nap a városban és annak környékén élőknek.”

A projektre rengetegen jelentkeztek, az önkéntesek több száz embernek segítettek és segítenek eljutni az oltópontokra a továbbra is fennálló kijárási korlátozások idején.

Eli Beer, az Ichud Hácálá alapítója és vezetője elmondta: „Ez egy csodálatos program, mely a terepen dolgozó önkéntesek kezdeményezésére indult. Ők voltak azok, akik felismerték a problémát, és a helyi szervezetekkel együttműködve megtalálták a megoldást is. Éppen ez az, amiért a Hácálá önkéntesei oly sikeresek: segítik a közösség rugalmas működését és ingyenes szolgáltatást nyújtanak szomszédaiknak.”

Az Ichud Hácálá a legnagyobb független, non-profit alapon működő, teljes mértékben önkéntesek által üzemeltetett sürgősségi egészségügyi ellátást biztosító szervezet Izraelben. Önkéntesei ikonikus, különleges módon átalakított és felszerelt motorbiciklijeikkel az ország számos pontján tűnnek fel, gyakran elsőként érkezve egy-egy esethez, hogy megkezdjék az ellátást, ameddig a jobban felszerelt mentőautó megérkezik.

zsido.com

Forrás: JPress