Vannak, akik szerint a Holokausztról szóló oktatás hiánya miatt nem emelnek hangot Indiában az országszerte árusításba bocsátott, Adolf Hitler nevét viselő jégkrémmel szemben.

Bizonyára még a fagylalt legnagyobb kedvelői számára is ízléstelennek tűnik a náci vezető arcképét és nevét viselő édesség, amely Indiának minden részén elérhetővé vált. Ennek ellenére a szubkontinensen nem okozott sokkot a megjelenése – írta a Daily Mail.

A tölcsérek dobozain Adolf Hitler képe szerepel – hol horogkeresztes kalapban és piros csokornyakkendővel megrajzolva, hol katonaruhában.

a_h_fagyitolcser_3

Az új „márka” megjelenésének híre Európába is eljutott, ahol sokak felháborodását váltotta ki. A német Bild napilap „hátborzongató reklámfogásnak” nevezte az esetet, mások pedig az internetes fórumokon fejezték ki határozott ellenszenvüket.

a_h_fagyitolcser_2

A botrányos termék megjelenése előtt Adolf Hitler nevét már korábban is megdöbbentő módon használták fel Indiában. Egy évvel ezelőtt „Hitler Néni” néven mutattak be szappanoperát Indiában, ahol a Holokauszt oktatásának hiánya hozzájárulhat a lakosság közömbösségéhez.

zsido.com

Képek forrása: dailymail.co.uk