Big mother. 

Forradalmi technológiával készül a kismamákat segíteni egy izraeli startup cég – olvasható a The Times of Israel honlapján. A PulseNmore nevű vállalat szerint termékük segítségével bármelyik kismama képes lesz okostelefonján látni a méhében fejlődő gyermekét, és a képet az orvosuk számára is továbbíthatják ellenőrzésre.

„Az új fejlesztésnek van egy nagyon nagy előnye, és ez a nyugtató hatása” – hangsúlyozta Prof. Israel Meisner, a Rabin Medical Center szakembere. „Néha a hölgyek nem érzik a baba mozgását, ilyenkor felkeresik az orvosukat. Ennek a lehetőségnek köszönhetően csak oda kell majd tenniük egy telefont a hasra és már láthatóvá is válik a pici” – tette hozzá.

A PulseNmore egyik alapítója, Dr. Elazar Sonnenschein szintén a termék ellenőrző funkcióját dicsérte. „A félreértések elkerülése végett: nem a rendellenességek kiszűrése vagy terhességi vizsgálatok helyettesítése a cél. A készülék lényege, hogy megnyugtassa a mamákat és lehetőségük legyen a magzat megtekintésére; amikor megijednek, meggyőződhessenek arról, hogy minden rendben van”.

A termék piacra kerüléséhez egyelőre az izraeli Egészségügyi Minisztérium jóváhagyására van szükség, de a cég közleménye szerint az Egyesült Államokban már sikeres teszteken vannak túl. A technológia ára várhatóan 700 sékel lesz, ami közel 190 dollárnak felel meg.

 

zsido.com