A Budapesti Ortodox Rabbinátus vezetőjének, Oberlander Báruchnak fia, Eliezer külföldön folytatott rabbinikus tanulmányai során fertőződött meg a vírussal, azonban szerencsére az igen csekély lefolyású volt, alacsony lázat és gyenge betegséghez hasonló tüneteket produkált. Miután a fiatalember két hétig szigorú karanténban volt és felgyógyult, lehetőség nyílt számára, hogy vérplazmát adományozzon olyanok számára, akik még küzdenek a betegséggel és az hozzájárulhat gyógyulásukhoz.

„Egy percig nem volt kétséges számomra, hogy miután, Istennek hála, ilyen szerencsésen túlestem a koronavíruson, a lehető legtöbb embernek igyekszek segíteni a gyógyulásban” – mondta a 20 éves Oberlander Eliezer.

„Ma voltam először vérplazmát adni, néhány nap után ismét lehetőségem lesz rá. Már kértek, hogy jöjjek vissza ismét, mert nagy szükség van a vérplazmára. Természetesen akkor is örömmel fogok hozzájárulni mások gyógyulásához” mondta Oberlander, hozzátéve „az emberi élet védelme és megmentése egyik legszentebb kötelességünk, Isten pedig megbetegedésemmel és szerencsés gyógyulásommal lehetőséget adott, hogy gyakorolhassam ezt a nagyon fontos parancsolatot.”