A nőknek is ugyanolyan joguk van terroristává válni, mint a férfiaknak.

Sajátságos módon emlékeztek meg a Palesztin Hatóság területén a nemzetközi nőnapról.  “A női terroristák bizonyítják, hogy nálunk egyenjogúság van” – jelentette ki a Palesztin Autonómiát irányító PFSZ (Fatah) terrorszervezet főtitkára a központi ünnepségen, melyen a hatóság oktatási minisztere is részt vett.  “Az 1965-ben kitört forradalom óta a PFSZ mozgalom ragaszkodik a társadalmi egyenjogúság eszméjéhez. Nincs különbég nők és férfiak között, és erre Dálál Mugrábi a legjobb példa, aki férfiakat vezetett. Az ő hősiessége és mártírhalála az elnyomás ellen küzdő nő szimbóluma”. A Rámállá melletti El-Bire lánygimnázium igazgatója pedig elmondta, hogy pedagógiai küldetésnek érzi, hogy Dálál Mugrábit példaképnek tekintsék diákjai.

Mugrábi Izrael történetének legkegyetlenebb terroristanője volt, aki társaival 1978. március 11-én eltérített két Tel-Avivba tartó izraeli buszt, és lemészárolt 38 utast, köztük 12 gyermeket. Az akciót a Jasszer Arafat vezette PFSZ szervezte meg, hogy megakadályozza az izraeli-egyiptomi békekötést. A merénylet 40 éves évfordulóján számos megemlékezést szerveztek, és a nyugati világ által mérsékelt békepartnernek tekintett PFSZ dicsőítő filmet is sugárzott a palesztin tv-csatornákon.

A szervezet hivatalos lapja a múlt héten a következőket írta: “A legfontosabb cél a Palesztinával és annak történelmével való azonosulás, valamint a palesztin identitás erősítése. Ezek az elsődleges pedagógiai célkitűzések. További cél a harcoló palesztin lány és asszony dicsőségének helyreállítása: legyenek olyanok, mint amilyen Dálál Mugrábi is volt, aki másokkal együtt az életét áldozta Palesztináért. Az iskolai szüneteket is arra kell felhasználni, hogy a diáklányokhoz eljuttassuk ezt az üzenetet”.

Jelenleg öt iskola viseli a terroristanő nevét a Palesztin Autonómia területén, de több tucat más oktatási intézmény is különböző gyilkosok nevét vette fel. Nyáron a dán kormány és az ENSZ vonta meg anyagi támogatását egy nőügyi civil szervezettől Rámállában, miután az ünnepélyes keretek között Mugrábi nevét vette fel, korábban pedig a norvégok fagyasztották be a pénzek átutalását egy szintén a terroristanő nevét viselő palesztin civil szervezet számára.

zsido.com

Forrás: Arutz7