Több ezer nő érkezett New Yorkba múlt héten, hogy részt vegyen a Nemzetközi Kinus Hashluchos rendezvényen. A négynapos eseményre a világ minden tájáról érkeztek a lubavicsi mozgalom női küldöttei.

A chabad mozgalom küldöttei minden évben összegyűlnek New Yorkban, hogy találkozhassanak, megoszthassák tapasztalataikat, élményeiket, tanuljanak, inspirálódjanak és feltöltődjenek. A női küldöttek találkozója rendszerint Chaya Muska Schneerson rebbecen halálozási évfordulójának idejére esik, hiszen az 1988-ban elhunyt rebbecen mindnyájuk példaképe.

A találkozó során különböző workshopokon, előadásokon vehetnek részt a hölgyek, amiket kötetlen beszélgetések, és vidám hangulatú farbrengenek (hászid összejövetelek) színesítenek. Ezeken az eseményeken a munkájukkal és magánéletükkel kapcsolatban kapnak ötleteket és tanításokat a résztvevő küldöttek.

A résztvevők látogatást tettek Menachem Mendel és Chaya Mushka Schneersonnak, az utolsó lubavicsi rebbének, és feleségének otthonában, ami most múzeumként működik. Elzarándokoltak a rebbe és a rebbecen sírjához, ahol elmondták egyéni és közösségi imáikat.

A Kinus hagyományosan egy látványos gála vacsorával zárul: a New York Hilton Midtown-ban rendezett nagyszabású eseményen a küldöttek mellett közösségeik támogatói is részt vesznek. Ebben az évben a gála fő szónoka Mrs. Goldi Avtzon volt, aki férjével megalapította és vezeti a Távol-Keleti lubavicsi mozgalmat. Beszédet mondott tovább Mrs Rhoda Dermer, az Izrael Állam egyesült államokbeli nagykövetének felesége.

A felnőttek programjával párhuzamosan a küldöttcsaládok lányai számára is szerveztek találkozót: a kirándulásokkal és közös programokkal teli hétvége után a lányok is csatlakoztak.

Magyarországot Glitzenstein Shoshi és Glitzenstein Mushki, a Bét Menáchem iskola tanárnői képviselték.

Megszakítás