„Újragyújtási” ünnepséget tartottak a new york-i Carl Schurz parkban, ahol egymás után két éjszaka is megrongálták a menórát. Az eseményen a város polgármestere is ott volt.

Elie Weinstock rabbi az összegyűltek előtt azt mondta, hogy újra el kell hozni a fényt a sötétségbe. A 100 kilós menórát csak néhány háztömbnyire döntötték le a polgármesteri rezidenciától. New York város vezetője Bill de Blasio fontosnak tartotta, hogy megjelenjen az eseményen, ahol azt mondta: „ez mutatja meg igazából, hogy kik vagyunk, mert, amikor szembesülünk a gyűlölettel, kiállunk magunkért, megmutatjuk az erőnket és elszántságunkat”. Az ügyben a rendőrség gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó részlege nyomoz – olvasható a forward.com-on.

Salt Lake Cityben elloptak egy menórát a helyi Chábád Lubavics zsinagógánál, ezt később megtalálták. Ebben az esetben nem gyűlölet-bűncselekmény miatt nyomoznak. Benny Zippel rabbi az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy szerinte az elkövetők csak unalmukban vitték el a hanukát, nem gyanít antiszemita indíttatást.

Kép: chabad.org

 

Megszakítás