A legjobb turisztikai helyszínek listáját 2008 óta minden évben elkészíti a lap, izraeli város most először került az élmezőnybe.

Eilat is felkerült arra a listára, amit a New York Times állít össze azokról a helyekről, amiket a leginkább ajánlanak megtekintésre. A listán most először szerepel izraeli város – derül ki a The Times of Israel írásából.

A felsorolásban Eilat a hatodik helyre került, kiemelve a város nagyszerű korall-búvár lehetőségeit, valamint luxusszállodáit. A hamarosan megnyíló Ramon Repülőtér kiemelt szerepet játszott az előkelő hely megszerzésében.

Az új légikikötő a tervek szerint január 21-én nyílik meg, az Eilattól mindössze 18 kilométerre eső Timna városában. A reptér működtetője évente 2 millió utas kiszolgálására készül, de 2030-ra akár évente 4.2 millió fő is megfordulhat a helyszínen.

Tekintettel arra, hogy idén Izraelben rendezik az Eurovíziós dalfesztivált, az izraeli asztronautáról elnevezett repülőtér megkönnyítheti a vendégek utazását – hangsúlyozta a The New York Times.

A magazin 2008 óta állítja össze listáját évente, amin minden alkalommal 52 helyet ajánlanak az utazni vágyók figyelmébe.

zsido.com

Kép forrása: The Times of Israel

 

Megszakítás