Az izraeli miniszterelnök a zsidók és keresztények közti testvériségről beszélt azon a rendezvényen, amelyen a bélyeget is bemutatták.

Az izraeli miniszterelnök és felesége részt vett Jair Bolsonaro brazil elnök beiktatási ünnepségén. A látogatás során a Netánjáhu-házaspárt fogadta az „Izrael Brazil Keresztény Barátai” nevű szervezet, ahol bemutatták Amazonas állam postája és a manuasi Izrael-párti keresztények együttműködésével készült, Netánjáhut ábrázoló bélyeget. A bélyeg Izrael alapításának 70. évfordulója előtt tiszteleg.

Netánjáhu a következő szavakkal üdvözölte a megjelenteket:

„Feleségemet, Szárát és engem is örömmel tölt el, hogy Brazíliában lehetünk önökkel. Nincs jobb barátunk a karizmatikus keresztény közösségnél, és a karizmatikus keresztényeknek nincs jobb barátjuk Izrael államánál. A közel-keleti keresztények csak egy országban érezhetik magukat biztonságban. Egyetlen helyen növekszik és virágzik a keresztény közösség. Ez a hely nem más, mint Izrael. A keresztényeknek minden más, környékbeli országban nagy óvatosságra van szükségük, vagy egyenesen menekülniük kell. A testvéreink vagytok. Izrael védelmezi a keresztény közösség jogait, ahogy minden más vallási közösségre is vigyáz.

Ennek nem csak az igazságosság és az értékrend az alapja, hanem a közös gyökerek, hagyományok és örökség iránt érzett mély szimpátia is. Izrael és Jeruzsálem egy. Jeruzsálem Dávid király óta a fővárosunk, és örökké a zsidó nép egyesített fővárosa marad. Önöket nem kell erre figyelmeztetni, hiszen ismerik a történelmet és ismerik közös gyökereinket.

Történelmünk, vallásunk és értékrendünk összefonódik. Elég egy kapavágást tenni a földünkön, és azonnal ősi zsinagógák és templomok maradványaira bukkanunk. Időnként még ásni sem kell ehhez. Amikor Izraelbe érkeznek, bizonyára érzik, hogy testvérekként fogadják önöket. Láthatják, hogy nálunk vallásszabadság honol. Országunk büszke múltjára és a jövőt építi. Nálunk a legfontosabb alapelv, hogy minden ember Isten képmására teremtetett. Ez az egyenlőség eszméjének ősi, évezredes forrása.

Ezek azok az értékek, melyekből a modern civilizáció kinőtt. És ezek azok az értékek, melyeket vallásaink a legtöbbre értékelnek. Izrael a jövő győztese. Most lehetőségünk nyílt rá, hogy Brazíliával együtt legyünk győztesek. Bolsonaro elnök azt mondta: ‘Testvérek vagyunk, és együtt hódítjuk meg a jövőt!’.

Mint tudják, Bolsonaro elnök utóneve Jair. Egyik fiunknak is ez a neve. A Jáir héber név, jelentése: aki elhozza a fényt. Azt gondolom, hogy együtt nagy esélyünk van arra, hogy sok fényt vigyünk a brazíiliai és az izraeli emberek életébe. Testvéri szövetség van köztünk.

Mindannyiukat szeretném meghívni Jeruzsálembe. Mindazzal a barátsággal és melegséggel várjuk önöket, mely a családtagokat megilleti. Önök a családunk tagjai és mi az önök családtagjai vagyunk. Várom önöket Jeruzsálemben, kedves testvéreim!”

zsido.com

Forrás: Arutz7

 

Megszakítás