„Nem az a kérdés, hogy megtörténik-e, hanem az, hogy mikor” – mondta Jair Bolsonaro országa nagykövetségének Jeruzsálembe való átköltöztetéséről.

Baráti hangulatban telt Benjamin Netanjahu ötnapos látogatása Brazíliában – derül ki a The Jewish Telegraphic Agency írásából. Az izraeli miniszterelnök múlt héten érkezett a dél-amerikai országba, ahol Jair Bolsonaro, nemrég megválasztott brazil elnök hétfői beiktató ünnepségén is részt vett.

Netanjahu és felesége egy zsinagógába is ellátogatott, ahova Bolsonaro is velük tartott. A brazil vezető első alkalommal vett részt zsinagógában tartott rendezvényen azóta, hogy megválasztották elnöknek. Ám ahogy beszámoltunk róla, korábban többször is kifejezte a zsidóság és Izrael melletti elkötelezettségét. Mi több, azt mondta magáról, hogy „a szíve zöld-sárga, kék és fehér” – országa és Izrael nemzeti színeire utalva.

„Nagy megtiszteltetést jelent számomra, hogy ma együtt lehetek azzal a férfival, aki számomra példát mutat patriotizmusával, mértékletességével és azzal a munkával, amit a nemzetéért tesz” – fogalmazott elismerően Netanjahuról a brazil politikus. „Izraelt mindig példaként emlegettem” – tette hozzá az izraeli vezető társaságában. „Többek leszünk, mint partnerek. Testvérek leszünk.”

Az Algemeiner információi szerint Bolsonaro ígéretet tett Netanjahunak, hogy mindent megtesz a brazil nagykövetség Jeruzsálembe költözése érdekében.

zsido.com

Kép forrása: JTA

 

Megszakítás