Az izraeli miniszterelnök hétfőn érkezett Moszkvába, ahol az orosz elnökkel együtt emlékezett meg a Holokauszt áldozatairól.

„Úgy gondolom, hogy a nácik felemelkedésének, majd bukásának legfontosabb tanulsága az, hogy erővel és a megfelelő időben kell kiállni a gyilkos ideológiákkal szemben” – mondta Benjamin Netanjahu Moszkvában. Az izraeli miniszterelnök hétfőn érkezett az orosz fővárosába, ahol Vlagyimir Putyin fogadta. Netanjahu látogatása során a moszkvai Zsidó Múzeumban is járt, ahova az orosz elnök is elkísérte – közölte az Algemeiner.

Netanjahu hangsúlyozta, hogy moszkvai útja emlékezés „a legnagyobb gonosszal szemben vívott közös harcra, amivel az emberiség valaha szembenézett”, továbbá kiemelte, hogy „20 millió orosz ember 6 millió zsidóval együtt szörnyű árat fizetett” a nácik elleni küzdelemben.

Putyin megköszönte az izraeli vezető látogatását és szimbolikusnak nevezte, hogy arra éppen azokban a napokban került sor, amikor az egész világ a holokauszt áldozataira emlékezik – utalt a január 27-i Nemzetközi Holokauszt Emléknapra.

„Miként tudja, országunkban nagyon sok áldozat volt, közel minden családot érintve” – mondta Putyin, majd hozzátette: „A nácik által meggyilkolt zsidók között nagyon sok a Szovjetunió állampolgára volt. Ők is nagy szerepet játszottak a nácik elleni győzelemben”.

zsido.com

Képek forrása: Jerusalem Post/kremlin.ru