A kuvaiti légitársaság nem hajlandó izraeli utasokat szállítani a járatain.

A Kuwait Airlines kitilását sürgetik Németországból Hessen tartomány jogalkotói – olvasható a Jewish Telegraphic Agency honlapján. A helyi parlament tagjai arra kérték pénteki határozatukban a szövetségi kormányt, hogy a kuvaiti légitársai repülői mindaddig ne szálhassanak le a német repülőtereken, amíg az izraeli állampolgárokkal szemben diszkriminációt alkalmaznak.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, nemrég Németország közlekedési minisztere is vizsgálatot indított, miután a Kuwait Airways megtagadta egy izraeli utas felszállását a járatukra. Tavaly nyáron egy izraeli diák indított pert, amikor Frankfurtból Bangkokba utazott volna, ám a nemzetiségére való hivatkozással törölték foglalását.

Egy 1964-es törvényre hivatkozva Kuvait máig nem hajlandó elismerni Izrael létezését, és minden vállalat számára tiltja az izraeliekkel való üzletelést. „Egy ilyen törvény nemcsak a nyílt társadalom alapelveivel ütközik, és nemcsak egy ‘Izrael-ellenes’ irányelv, hanem nyíltan antiszemita is” – tartalmazza a hesseni parlamentben elfogadott határozat szövege.

zsido.com

Kép forrása: JTA