Nem közvetíti a német közmédia több regionális rádiója Roger Waters, a Pink Floyd együttes korábbi frontemberének júniusi berlini koncertjeit, mivel antiszemitizmusnak tartják a zenész  Izrael elleni kirohanásait.

A főváros térségében működő Antenne Brandenburg és Radio Berlin 88.8 bejelentette, hogy nem sugározzák Waters június 1-jére és 2-ára tervezett élő koncertfellépéseit. Azt írták, világos üzenetet akarnak küldeni ezzel a lépéssel a berlini és brandenburgi zsidó közösségnek.

Más regionális műsorszolgáltatók, köztük a Westdeutsche Rundfunk és a Norddeutsche Rundfunk is hasonló bejelentéseket tettek az utóbbi napokban a zenész helyi koncertjeivel kapcsolatban. Waters 1965 és 1985 között volt a Pink Floyd sztárja. Számos alkalommal szólított fel fellépései során az Izrael elleni bojkottra, előfordult, hogy Dávid-csillagos, disznóalakú léggömb is szerepelt koncertjein.

A bojkottért és szankciókért folytatott kampányával azt akarja elérni, hogy Izrael változtasson a palesztinokkal kapcsolatos politikáján.

Marek Lieberberg koncertszervező nevetségesnek nevezte az ARD-adók magatartását. Szerinte bár holokauszttúlélők gyermekeként ő maga is elutasítja Waters nézeteit, azokat magánvéleménynek tekinti, és mint ilyet szerinte tiszteletben kell tartani.

Waters rendszeresen támadja az Izraelben turnézó zenészeket. Nick Cave azonban megvédte őket, amikor a napokban elutasította azt a törekvést, hogy ilyen módon hallgattassanak el művészeket.

MTI/zsido.com