A Volkswagen, a BMW és a Siemens vezérigazgatója is csatlakozott a we remember kampányhoz.

„A Volkswagen elismeri történelmi felelősségét és elkötelezett az intolerancia, a rasszizmus, valamint az antiszemitizmus elleni küzdelem mellett” – szögezte le a német vállalat vezérigazgatója, Matthias Müller (képünkön balra), aki munkatársával csatlakozott a Zsidó Világkongresszus (WJC) kezdeményezéséhez és #WeRemember feliratú táblával készült fotót tett közzé magáról.

A nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából meghirdetett kampányhoz a Siemens vezetője, Joe Kaeser, valamint Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója is csatlakozott – derül ki a Ynetnews írásából.

 

Joe Kaeser, a Siemens vezérigazgatója

Az emlékezést szolgáló kezdeményezést tavaly indították el a közösségi médiában, ahol idén 150 milliónál is többen osztottak meg képet #WeRemember hashtaggel. A fotókból készült válogatást az egykori auschwitz-birkenau haláltábor épületeire is kivetítették.

Harald Kruger, a BMW vezérigazgatója

A Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder hangsúlyozta: „Az antiszemitizmus, a holokauszt tagadás és a „mások” elleni gyűlölet továbbra is felütik fejüket napjainkban. Emlékeznünk kell a holokausztra, mert a túlélők száma folyamatosan csökken és néhány évtizeden belül mind elmennek”.

zsido.com 

Képek forrása: Ynetnews