Titkolja el, hogy köze van a zsidókhoz – ez tanácsolták egy holland nőnek az állásinterjún, aki egy szíriai menekülteket segítő szervezethez jelentkezett.

Laura Vrijsen, aki egyébként nem zsidó, az állami támogatással működő Association Again at Home Rotterdam nevű szervezethez jelentkezett állásra. A felvételi beszélgetést vezető két munkatárs azután kezdett a jelentkező esetleges zsidó származása után érdeklődni, amikor észrevették, hogy tanult Jeruzsálemben, majd később dolgozott a holland zsidó közösség egyik szociális szervezeténél.

Laura Vrijsen visszakérdezett, hogy ezeknek a körülményeknek mi közük van ahhoz a pozícióhoz, amire jelentkezett. Beszámolója szerint erre azt a választ kapta a két hölgytől, hogy ők olyan családokkal foglalkoznak, akik először a palesztin területekről mentek Szíriába, onnan pedig tovább menekültek Európába.

Laura Vrijsen szerint ez a magatartás közvetett módon, de támogatja az antiszemitizmust – olvasható a jta.org cikkében. A szervezet szerint az állásinterjún nem egészen ez történt, erről egy közleményt adtak ki.

Rotterdam önkormányzata évente 197 ezer dollárnyi támogatást ad a menekülteket segítő szervezetnek. A hivatal vizsgálatot ígért az ügyben. Különböző pártok politikusai pedig egybehangzóan elítélték ezt a diszkriminatív gyakorlatot.

zsido.com

Kép: rotterdamexperience.com