Gabriel Davidovich-ot az argentin belbiztonsági miniszter mellett számos politikus a támogatásáról biztosította.

Brutális támadás érte otthonában Argentína főrabbiját, Gabriel Davidovich-ot a napokban. Ahogy arról beszámoltunk az elkövetők először betörtek a zsidó vezető Buenos Aires-i otthonába, majd bántalmazták a férfit, miközben azt kiabálták: „Tudjuk, hogy az AMIA [az argentinai zsidó közösség segélyegyletének] rabbija vagy!”. Az elkövetők nagy értékben vittek el pénzt és különböző értéktárgyakat a helyszínről.

A támadást követően törött bordákkal és átszúrt tüdővel azonnal kórházba szállították Davidovich rabbit. A rendőrség rablás vádjával indított eljárást, több zsidó szervezet egyértelműen antiszemita bűncselekménynek nyilvánította a történteket.

A rabbi még mindig kórházban van, a Clarin c. lapnak azt nyilatkozta, hogy fizikai fájdalmai vannak, de nyugodt és nem fél – írja az algemeiner.com. A támadás során Davidovich elveszítette az eszméletét, onnantól nem emlékszik semmire. Reményei szerint a hét végén elhagyhatja a kórházat, aztán legalább egy hónapig az otthonában gyógyul majd. A támadásnak tanúja volt a felesége is, ami külön fájdalommal tölti el.

A rabbi szerint nem világos, hogy a támadásnak volt-e antiszemita indíttatása – derül ki a cikkből. Rablás vagy politikai hátterű incidens is történhetett szerinte. A zsidó vezetőt argentin politikusok együttérzésükről biztosították, köztük Patricia Bullrich belbiztonsági miniszter.

A rabbi reméli, hogy hamarosan újra munkába állhat, valamint közölte: nem dühös és nem akar elégtételt venni. „Azok közül való vagyok, akik megbocsátanak – fogalmazott Gabriel Davidovich.

zsido.com

 Kép: algemeiner.com

 

Ez a cikk azért jelenhetett meg, mert olvasóink egy része tavaly az EMIH-nek ajánlotta fel a személyi jövedelemadója 1 százalékát. Erre a segítségre idén is szükségünk lesz.

zsido.com szerkesztősége azért dolgozik, hogy olvasóink minél érdekesebb és sokszínűbb tájékoztatást kapjanak a zsidóságot érintő hazai és nemzetközi eseményekről, valamint a judaizmussal kapcsolatos kérdésekről.

A munkánkat az 1 százalékos felajánlások teszik lehetővé. Ezért arra kérjük minden kedves olvasónkat, hogy támogassa adója 1 százalékával az EMIH-et, a zsido.com fenntartóját.

Az EMIH technikai száma: 1287
Megszakítás