A londoni közlekedési vállalat elutasította azt a propaganda anyagot, amely a Balfour-nyilatkozat 100. évfordulója ürügyén vádolta Izraelt.

A Transport for London (TfL) döntése értelmében a közzlekedési vállalat felületein nem helyezhetik ki a azokat a plakátokat, amelyek a „palesztin tragédia” okozójaként tüntették volna fel Izraelt – olvasható a Ynetnews honlapján. A palesztin kezdeményezést a Balfour-nyilatkozat aláírásának 100. évfordulója alkalmából indították – egyenesen azt állítva, hogy a zsidó állam megalapítását támogató dokumentum „azáltal, hogy segített megalapítani Izrael Államát, a palesztin katasztrófához vezetett”.

A kampány keretein belül olyan plakátokat készítettek, amiken különböző fotók „előtte-utána” szöveggel szerepelnek – Izraelt kirekesztő és elnyomó államként feltüntetve. Az anyagokat London metróállomásain szerették volna elhelyezni, ahol több százezer ember fordul meg naponta.

A TfL döntése értelmében az Izrael-ellenes plakátok nem kerülhetnek ki az állomások falaira, ugyanis „nem felelnek meg a cég irányelveinek”, amik megtiltják olyan fotók vagy üzenetek elhelyezését, amelyek „a nyilvánosságban megosztást vagy sérelmeket kelthetnek”.

Manuel Hassassian palesztin diplomata elítélte a plakátok ügyében hozott döntését. Nyilatkozatában azt mondta, nem lepte meg a határozat, ám a „palesztin narratívát elhallgattatni kívánók” melletti cinkossággal vádolta a londoni közlekedési vállalat vezetését.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews