Egy friss felmérés szerint a szigetországban élő zsidóság 37 százaléka jobbnak látja eltitkolni identitását a nyilvánosság elött.

A brit zsidóságnak csaknem egyharmada legalább egyszer gondolt arra az elmúlt két évben, hogy az antiszemitizmustól való félelem miatt maga mögött hagyja hazáját – derült ki abból a friss tanulmányból, melynek eredményeit a Campaign Against Anti-Semitism (CAA) nevű szervezet tette közzé.

A kutatásból az is kiderül, a válaszadók 17 százaléka érzi magát zsidóként „nemkívánt” személynek a szigetországban, valamint 37 százalék mondta azt, hogy jobbnak látja eltitkolni identitását a nyilvánosság elött.

A felmérés készítői 2015 és 2017 között tették fel kérdéseiket a lakosok számára; 2015-ben 3411, 2016-ban 1660 és 2017-ben 1614 Nagy-Britanniában élő zsidó állampolgárt vontak be a kutatásba – olvasható a Ynetnews honlapján.

A válaszadók 65 százaléka szerint a brit kormány nem tesz eleget a közösség védelme érdekében, és csak 39 százalék mondta azt, hogy egy esetleges antiszemita támadást megfelelő súllyal kezelnének a hatóságok.

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Community Security Trust (CST) nevű szervezet jelentése szerint idén rekordot döntött a zsidóság elleni incidensek száma Nagy-Britanniában. A brit zsidó közösség védelmére alakult szervezet jelentése szerint a szigetországban minden eddiginél több, összesen 767 antiszemita indíttatású támadás történt a 2017-es év első hat hónapja során.

zsido.com

Kép forrása: Ynetnews