A brit kormány hatalmas összegekkel támogatja a Palesztin Autonómia iskoláit, melyeket iszlamista terroristákról neveztek el,  és amelyekben arra nevelik a gyermekeket, hogy áldozzák fel magukat.

Az iskolák falait “mártírok” fényképei és harcos jelmondatok díszítik, a sportversenyeket terroristákról nevezik el, és nem ritka, hogy izraeliek megölését játszatják el a gyerekekkel. A tananyag nagy része is a gyűlöletre nevel, Izraelt gyakran fel sem tüntetik a térképeken. A “sikeres” merényleteket megünneplik, és az elkövetőket példaképként állítják a tanulók elé.

Amikor az egyik jeruzsálemi arab iskola igazgatóját egy újság riportere megkérdezte, hogy mit tenne, ha az egyik tanuló kijelentené, hogy támadást készül végrehajtani izraeliek ellen, az így felelt: “Azt mondanám neki: Menj Allah nevében!”.

Mindezek ellenére tavaly is több száz millió angol fontnyi támogatást utaltak át a Palesztin Hatóság intézményei számára, hiába emelték fel szavukat más nyugati adományozók a gyermekeket célzó, folyamatos uszítás ellen. A Daily Mail újság arra is fényt derített, hogy a brit adófizetők pénzéből fizetik ki a terroristák hátramaradt családtagjainak járó havi apanázst, illetve olyan palesztin tisztségviselők fizetését is ők állják, akik valójában már évek óta nem is dolgoznak. A vizsgálat hatására legalább ez utóbbi kifizetések abbamaradtak három hónappal ezelőtt.

Joan Ryan, a brit Munkáspárt egyik Izrael-párti képviselője elmondta, hogy egyetért a Palesztin Hatóság támogatásával, de felszólította a minisztereket, hogy érjék el, hogy az adományokat a szerződésekben foglalt célokra használják fel. “Nem hagyhatjuk, hogy a Palesztin Hatóság antiszemitizmussal mérgezze a gyermekeket, hiszen ez csak még elérhetetlenebbé teszi a kétállami megoldást”. – mondta.

A 13 éves izraeli lány, Hálél Áriel gyilkosát dicsőítő oklevelek

Ebben az évben Nagy-Britannia 25 millió fonttal (9 milliárd forinttal) támogatja a palesztinokat. Ebből az összegből 30 000, az egészségügyben és az oktatásban dolgozó ember fizetését biztosítják. AZ Európai Unió további 272 millió fontot (97 milliárd forintot) küld az Abu Mázen vezette autonómiának, melynek több mint a felét a köztisztviselők bérére fordítják. Obama elnök néhány órával a hatalomváltás előtt egy hasonló összeget utalt még át, amire csak később derült fény.

Mind az EU, mind a brit kormány azt állítja, hogy a kifizetések törvényes felhasználását szigorúan ellenőrzik, azonban egy izraeli nonprofit szervezet, a Palestinian Media Watch és a brit Munkáspárt Izrael-barát csoportja a következő tényekre hívta fel a figyelmet:

  • 24 palesztin iskola viseli terroristák nevét, köztük van a müncheni olimpián végrehajtott, 11 halálos áldozatot követelő támadás felelőse, a Hamasz terrorszervezet alapítója, valamint Amin al-Huszeini, Jeruzsálem hírhedt főmuftija is, aki a zsidók kiirtására biztatta Hitlert.
  • A sporteseményeknek is gyakran terroristák a névadói. Egy El-Birében tartott labdarúgó bajnokságot arról a 13 éves fiúról neveztek el, aki egy héttel korábban két zsidó gyermeket késelt meg Jeruzsálemben.
  • Az iskolákban és nyári táborokban rendezett színielőadásoknak gyakran témája az izraeliek elleni agresszió. Ezek keretében merénylőnek öltözött gyerekek izraelinek öltözött társaikat végzik ki.
  • A palesztin oktatási minisztérium faültetést szervezett “a jelenlegi felkelés mártírjai, közöttük iskolai tanulók emlékére, akik tettei erősítik a földünkhöz való tartozást”.

Itámár Marcus, a jelentés egyik összeállítója elmondta, hogy a brit és európai pénzek jelentős részét a terror dicsőítésére és a gyerekek gyűlöletre nevelésére használják fel. “Nagy-Britanniát és az Európai Uniót felelősség terheli a terrorhullámért, mivel egy olyan oktatási rendszert támogatnak, amely aktívan népszerűsíti, és ezáltal elősegíti a terrortámadásokat. Ez nem más, mint gyermekbántalmazás. Arra biztatják a gyermekeket, hogy merényletben áldozzák fel az életüket. Ez borzasztó üzenetet közvetít a felnövekvő nemzedék felé. A gyermekek lehetnének a béke zálogai, de nézzük csak meg, hogy minek vannak kitéve egészen fiatal koruk óta. Terrorista környezetben nőnek fel, ahol az izraeliek meggyilkolása számít igazi hősiességnek.”

A Palesztin Hatóság fennállásának 23 éve alatt összesen 14 milliárd fontnyi segélyt kapott. Az utóbbi években jelentősen csökkent a támogatások összege, de a terroristák családjai összesen még ma is 246 millió fontot (897 milliárd forintot) tehetnek zsebre évente. A nagylelkű adományok felhasználásnak módját jól mutatja a szegényes és túlzsúfolt iskolák és a hivalkodóan elegáns minisztériumok közötti különbség.

Iskolai előadás

A sokasodó nyugati kritikák miatt a palesztin oktatási minisztérium változtatott a tananyagon, de tisztviselői nem csinálnak titkot belőle, hogy a gyakorlatban továbbra is a megszokott uszítás folytatódik majd a tantermekben. Anwar Abu Kuak, egy ramallai angoltanár így foglalta össze a támogatás menetét: “Amikor megkapunk egy adományt, vállalnunk kell, hogy töröljük a kifogásolt szövegeket a tananyagból. Ezután az iskolaigazgató közli, hogy a tanárokra bízza, hogy a megfelelő dolgokat tanítsák. Miért is kellene a külföldi adományozókra hallgatnunk? A politikusokat megvehetik a pénzükkel, de minket, tanárokat nem. Fontos, hogy a mártírjainkról nevezzük el az iskolákat, emlékműveket állítsunk számukra és megemlékezzünk róluk. Ők alkotják nemzetünk alapját.”

Forrás: Behind the News