A „The Spectator” újságírója szerint a normandiai partraszállás tulajdonképpen egy sétagalopp volt.

A német Wehrmachttal szimpatizáló cikket tett közzé hasábjain a brit The Spectator – közölte a Jewish Telegraphic Agency. A görög származású újságíró, Taki Theodoracopulos szerint sajnálatot érdemel az a 76 000 „harcban nem edzett” német katona, akik 150 000 brit, amerikai és kanadai harcossal szemben ütköztek meg a normandiai partraszállás során, 1944. június 6-án.

Az újságíró személyesen járt a helyszínen, ami után azt írta: „Talán furcsának tűnhet, hogy német szemszögből írok a The Spectatorban, de ez így „fair”. A velem lévőket is megkérdeztem, hogy melyik oldalon álltak volna, és mindannyian egyetértettek abban, hogy támadó erőknek nagyobb esélyük volt a túlélésre, mint a védőknek”.

Theodoracopulos már a cikk címében is egyértelművé tette, melyik oldal felé érez szimpátiát. Bár a megjelenés után nem sokkal megváltoztatták, az eredeti cím így szerepelt: „A Wehrmacht dicsérete. A D-day igazi története a német katonák hősiességéről szól, akik túlerővel néztek szembe, mégis halálukig nemes harcot vívtak”. A cikk címét végül így módosították: „A D-day igazsága: Ne hidd el a hollywoodi verziót. Valójában a Wehrmacht könnyű célpont volt”.

A cikk szerzője korábban is publikált meredek gondolatokat – 1998-ban például azzal vádolta a zsidóságot, hogy „beleragadt a Holokausztba” és a németek elleni „állandó támadásokat a profit iránti vágy hajtja”.

zsido.com