Egymilliónál is többen nézték meg annak a skót férfinak a videóját, aki náci szlogenekkel idomította kutyáját.

Letartóztatta a rendőrség azt a skót férfit, aki nemrég “M8 Yur Dugs A Nazi” ((Mate, your dog’s a Nazi, magyarul: „Haver, a kutyád egy náci”) címmel közzé tett videójában náci szlogenekkel idomította háziállatát. Az interneten vírusszerűen elterjedt felvétel miatt a 28 éves Markus Meechan-t gyűlöletcselekmény vádjával őrizetbe vették egy éjszakára, majd szabadon engedték – adta hírül a Times of Israel.

„A barátnőm mindig azzal henceg és arról áradozik, hogy mennyire cuki és imádnivaló az ő pici kutyája; ezért arra gondoltam, hogy valami olyanná változtatom, amiről a legkevésbé gondolom, hogy cuki – és ez egy náci” – mondta Meechan a felvétel legelején. A videóban szereplő kutya „gázt a zsidóknak”, valamint egyszerűen csak a „zsidó” szó hallatára is többször felkapja a fejét; továbbá néhány másodpercig egy televízió előtt látható, melynek képernyőjén Adolf Hitler szónokol. A videó második felében gazdája „Sieg heil” felkiáltására jobb mancsát emelgeti az eb, akinek eddig 1,2 milliónál is több nézője akadt az interneten.

A botrányos felvétel kapcsán nemcsak a zsidó közösség képviselői emeltek szót, hanem a rendőrség is elítélte a történteket. „A klip mélyen sértő, és értelmes ember a tartalmát nem tekintheti elfogadhatónak a társadalmunkban” – mondta David Cockburn nyomozó. „Skóciában nincs helye a gyűlöletcselekményeknek, és az incidens kapcsán tett bejelentéseket a rendőrség mind komolyan veszi”.

Meechan a történtek kapcsán bocsánatot kért, és azt mondta: úgy gondolta, hogy csak a szűk baráti köre fogja megnézni a videót, akik jól ismerik a „kissé sötét” humorérzékét.

VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=SYslEzHbpus&hd=1

zsido.com

Kép forrása: Youtube

Megszakítás