Az eseményről szóló fotók kiszivárgása után az ország elnöke felszólította az intézmény vezetőit, hogy kérjenek bocsánatot Izraeltől és Németországtól.

Nagy port kavartak azok a felvételek, melyeken a tajvani Kuang-fu középiskola diákjai náci öltözetben láthatóak. A Hsinchu városában működő intézmény hallgatói a képeken horogkeresztes lobogókkal a kezükben masíroznak, valamint egy papírtankon álló és náci karlendítést végző alak után menetelnek. Az iskolai rendezvényen készült fotókat egy Pixar Lu nevű felhasználó osztotta meg a Facebookon – adta hírül a Times of Israel vasárnap.

Az esetet követően Tajvan elnöki hivatala közleményt adott ki. „A történteket rendkívül nagy tiszteletlenségnek tartjuk a zsidókkal szemben, akik az áldozatai voltak az elnyomásnak a háború alatt. És ami még fontosabb, mindez rávilágít a történelem ismeretének hiányára” – szerepelt a szövegben, amely arra is felszólítja az oktatási hatóságokat, hogy a középiskolát kötelezzék a „megsértett országoktól” való bocsánatkérésre.

Helyi híradások szerint Pan Wen-chung, Tajvan oktatási minisztere személyesen is kifejezte sajnálatát, valamint az általa vezetett minisztérium fontolóra vette a magániskolának járó támogatások megvonását is.

Az iskola két legmagasabb rangú vezetője a nyilvánosság előtt kért bocsánatot a történtekért, amikor kamerák előtt fejet hajtottak és elismerték, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a rendezvény tervezetének előzetes átvizsgálásra. Arra is ígéretet tettek, hogy többé nem fordul elő hasonló eset a jövőben.

zsido.com

Képek forrása: Times of Israel