Az Amszterdamtól északkeletre fekvő Hogeveen önkormányzata július 26-án nevezte át az egykori Tjalma polgármester parkját „Raadhuispark”-ra (azaz „Sugárpark”-ra).

Albert Metselaar helytörténész kiderítette, hogy az a Jetze Tjalma, aki 1927 és 1958 között a hollandiai Drenthe tartományban található Hoogeveen község és város polgármesteri posztját töltötte be és aki a nácik által megszállt Hollandia első polgármestereinek egyike volt, önként átadta a náciknak a helyi zsidó lakosok listáját. Emellett járdát építtetett a helyi zsidó temető egy része fölé, amelyet 2019-ben adtak vissza a zsidó közösségnek – számolt be a Neokohn.

A második világháborút követően Tjalma Hoogeveen díszpolgárává vált. A parkot nem sokkal az 1985-ben bekövetkezett halála után nevezték el az egykori polgármesterről.

Miután az amszterdami székhelyű NOID háborús, holokauszt- és népirtáskutató intézet saját vizsgálatot végzett Tjalma nácikkal való együttműködéséről, és ugyanarra a következtetésre jutott, mint Metselaar, az önkormányzat megváltoztatta a park nevét. Tjalmát posztumusz megfosztották díszpolgárságától is, és a róla elnevezett helyi tűzoltóság is új nevet kapott.