A Hamász vezetője, Yahya Sinwar fizetett azért, hogy egy család azt állítsa: 8 hónapus lányuk az izraeli védelmi erők által bevetett könnygáztól halt meg.

Részletesen beszámoltunk róla korábban, hogy csaknem 40 ezer gázai lakos ostromolta meg a határkerítést, és próbált meg gyújtóbombákkal és más fegyverekkel átjutni az izraeli oldalra. Arról is beszámoltunk az eset kapcsán, hogy a hírekbe bekerült csecsemő talán egy veleszületett szívbetegség következtében hunyt el, de semmiképpen nem a könnygáz miatt. A Times of Israel arról írt, hogy Layla al-Ghandour neve lekerült az áldozatok listájáról.

A jpost.com cikke szerint az illetékes izraeli ügyészség most egy dokumentumot juttatott el a bírósághoz, ami az egyik rokon, bizonyos Mahmoud Omar vallomását tartalmazza. A férfi is a határnál volt, amikor haza érkezett, akkor tudta meg, hogy az unokatestvére meghalt, mégpedig egy olyan vérbetegségben, amiben tavaly a bátyja is. Mahmoud Omar vallomása szerint rokonai ennek ellenére rögtön azt nyilatkozták a médiának, hogy a gyermek a könnygáztól halt meg. Tették mindezt azért, mert a Hamász egyik vezetője Yahya Sinwar lefizette őket – derül ki a dokumentumokból.

zsido.com

Kép: jpost.com

 

Megszakítás