A New York-i önkormányzati választások egyik demokrata párti jelöltje éles antiszemita kirohanást intézett zsidó származású riválisa ellen.

Thomas Lopez-Pierre a város hetedik választókerületének vezetéséért küzd, mely Manhattan északi részét foglalja magába. A pozícióért három politikus verseng egymással, mindhárman a Demokrata Párt tagjai.

Lopez-Pierre egy videoüzenettel indította el kampányát, melyben etnikai tisztogatással vádolja a “kapzsi zsidó ingatlantulajdonosokat”, akik “politikai kontroll alatt tartják” a jelenlegi polgármestert.

“Mark Levint a zsidó ingatlantulajdonosok irányítják.  Zsidók birtokolják a manhattani ingatlanok 80%-át, és ők azok, akik a latin és fekete népességet ki akarják szorítani erről a területről. Ha összefogunk, együtt le tudjuk győzni Mark Levint, majd Donald Trumpot, és a zsidó ingatlantulajdonosokat is, akik nem akarnak latinokat és a feketéket látni az Upper West Side-on és Washington Heights-ban. Együtt legyőzhetjük a zsidó ingatlanosokat, akik etnikai tisztogatást hajtanak végre. Én nem fogadok el egy dollár támogatást sem ezektől a mohó zsidóktól.” – közölte Lopez-Pierre.

Később egy Twitter-üzenetben ígérte meg a spanyolajkú és afroamerikai lakosoknak, hogy “megvédi őket a zsidók kapzsiságától”, egy e-mail kampányának pedig a “Mentsük meg Harlemet a mohó zsidó ingatlantulajdonosoktól!” címet adta a magát dominikai és Puerto Rico-i gyökerű kereszténynek tituláló jelölt.

Lopez-Pierre már korábbi kampányai során is elővette a zsidó kártyát, 2013-ban például azt kifogásolta, hogy választókörzetét egy fehér zsidó képviseli. 2016-ban tizennégy New York-i képviselő közös nyilatkozatban ítélte el a férfi zsidóellenességét, “mely a jól ismert antiszemita közhelyekre támaszkodik”.

A kampány természetesen sokakban felháborodást keltett, és antiszemitizmussal vádolták meg Lopez-Pierre-t, aki határozottan visszautasította a vádakat. “Nem hiszem, hogy itt antiszemitizmusról lenne szó, de nem szégyellem, hogy az afroamerikai közösség gazdasági és politikai megerősödéséért küzdök. Levin egyáltalán nem képviseli a fekete közösség érdekeit a New York-i városházán.”

A zsidóellenes megnyilvánulások ellenére a Demokrata Párt továbbra is biztosítja Lopez-Pierre-t számára a lehetőséget, hogy kifejthesse gyűlölködő nézeteit. Az sem jelentett problémát, amikor az egyik pártrendezvényen a képviselőjelölt a zsidók “manhattani etnikai tisztogatását” a náci népirtáshoz hasonlította. “Így tudom egyszerűen elmagyarázni az álláspontomat a zsidóknak: ha lenne egy olyan jelölt, aki a koncentrációs táborokat építő cégektől fogadna el támogatást, biztosan nem szavaznának rá.”

Forrás:

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228567