A 21 éves Rotem Rábi nyerte el a Miss Israel címet a májusban tartott szépségkirálynő választáson, így ő képviselheti a zsidó államot a decemberben tartandó világversenyen, melynek Kína ad otthont.

A jeruzsálemi illetőségű, korábban a légierőnél egészségügyi beosztásban szolgált lány már Kínában tartózkodik, ahol úgy is képviseli Izraelt, ahogyan azt kevesen várták volna egy szépségkirálynőtől.

Bár a közelmúltban Rotem édesapja visszatért gyökereihez, és most már teljesen a Tóra szellemében él, Rotem egy hagyománytisztelő, de nem kifejezetten vallásos családban nőtt fel. A kóser étkezés szabályainak betartása azonban mindig is magától értetődő volt a számára. Erről akkor sem hajlandó lemondani, amikor külföldre utazik, és jelentősen leszűkül a rendelkezésére álló kóser élelmiszer választék.  Így történt ez most is. Kínába érkezve Rotem szembesült a kóser ételek szinte teljes hiányával, de ez sem ingatta meg hitében. „Nehéz helyzetbe kerültem az étkezéssel kapcsolatban, mert itt szinte semmi sem kóser. Ananászon és süteményeken élek, de remélem hamarosan rendeződik a helyzet.” – mondta.

Rotem beszámolt róla, hogy a zsidó étkezési szabályokhoz való ragaszkodása meglepte a többi versenyzőt, akik kérdések özönével árasztották el a kósersággal és Izraellel kapcsolatban is. 

„Az emberek izgatottak lesznek, amikor megtudják, hogy Izraelből, és különösen, hogy Jeruzsálemből jöttem. Mindenki elmondja, hogy mit hallott már eddig Izraelről. Amikor elmagyarázom, hogy miért nem ehetem meg a legtöbb ételt, nagyon elcsodálkoznak. Azt hiszem, valójában nem értik meg, hogy miért is ennyire fontos ez nekem.” – mesélte Rotem.

Forrás: Arutz7