A legdurvább az, hogy volt jelentkező.

A VKontakte nevű – a Facebookhoz hasonlatos honlap – Adolf Hitler elnevezésű lapján meghirdetett verseny Német-, Olasz- és Oroszországból, valamint az Egyesült Államokból vonzott résztvevőket. A weboldalt egy izraeli televíziós társaság figyelmeztette a helyzetre, és az üzemeltetők ezt követően nemcsak felfüggesztették a versenyt, hanem egy, a gyűlöletbeszédet elítélő állásfoglalást is kiadtak. Az ízléstelen szépségverseny lapját lezárták, helyette ez a szöveg olvasható: „Ezt a közösséget blokkoltuk, mivel erőszakra szólított fel.”

A csoport arra buzdított hölgyeket, hogy náci tematikájú szelfikkel jelentkezzenek a versenyre, és ezekhez bemutatkozó szöveget is írjanak arról, hogy miért szeretik és becsülik a Harmadik Birodalmat és Adolf Hitlert. A verseny internetes oldala több ezer emberhez ért el, akik között százával voltak olyanok is, akik szavaztak a résztvevők valamelyikére. A jelentkezők teljes nevüket használták a nemtelen vetélkedőn, és mindenféle szégyenkezés nélkül írtak neonáci értékeikről, valamint azokról a szervezetekről, melyekhez tartoztak.

A beküldött pályázati képeken a nők náci karlendítéssel, neonáci felvonulásokon, vagy náci emléktárgyak között pózoltak. Az oldalon olvasható volt a pályázat célja is: „A hitleri kultúra hirdetése;  hitleri közösségen belüli interakció; Adolf Hitler imázsának megtisztítása; a hitleri kultúra szépségének bemutatása, valamint a nők védelme”.

A versenyre a Vocative nevű izraeli vállalat figyelt fel, mely 15 nyelv honlapjait elemzi. A Vocative már korábban, 2014-ben is leplezett le hasonló versenyt ugyanezen a közösségi oldalon, amit végül szintén blokkoltak.

zsido.com

Forrás: TOI