Közeledik a személyi jövedelem­adó bevallásának határideje, ami minden évben felveti a kérdést: hova adjuk adónk 1+1%-át?

Fontos hangsúlyozni, hogy min­den adófizető magánszemély rendelkezhet adójának kétszer egy százalékáról. Az 1+1% felajánlása nem kerül semmibe az adózónak, viszont nagy (erkölcsi és anyagi) támogatást jelent az azt megkapó szervezeteknek. Ráadásul így az adóforintjainak egy része pontosan azt a célt fogja szolgálni, amire ön azt szánja.

Munkánkat egyházi és szervezeti 1% felajánlásával is támogathatja, hiszen az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Chábád Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány egyaránt fogadhatja a felajánlásokat. És hogy mi lesz ezekből? Az alábbiakban röviden bemutatjuk 2020-as évünk eredményeit – amiket a Covid-járvány árnyékában értünk el.

Új zsinagógát nyitottunk Újbudán, és 2500 négyzetméterrel bővítettük a ZSILIP-et Újlipótvárosban. Eseményeinkről 5845 perc online közvetítést adtunk. Rabbijaink összesen 1156 óra online tanítást tartottak. Bölcsődénk, óvodánk, valamint általános- és középiskolánk mind a digitális, mind a jelenléti oktatásban sikerrel helyt állt. Családok ezreinek segítettünk, hogy meg tudják tartani az ünnepeket az izolációban is. Nyomtatott és internetes újságjainkkal, különleges kiadványainkkal továbbra is folyamatosan, mindenki számára elérhetővé tettük a zsidó világ híreit. Csengelei vágóhidunk megmentette az európai kóser baromfiellátást.

Weiss Manfréd Népkonyhánk két helyszínén naponta 1800 adag meleg ételt osztottunk ki, amire nagy szükség is van, hiszen idén 40%-kal nőtt az ellátást igénybe vevők száma. CEDEK Nevelőszülői Hálózatunk keretében 20 nevelőszülő 50 gyermekről gondoskodik.

Magyarország mellett további kilenc országban indítottuk el antiszemitizmus monitoring szolgáltatásunkat. A Milton Friedman Egyetemre jelentkezők száma megduplázódott, és indul az Ashkenazium, zsidó tudományok mesterszakunk. Elkészültek a kiviteli tervek, júliusban indul a nagyszabású zsidó színház beruházásunk.

Adója 1+1%-áról nyilatkozhat papíralapon vagy megteheti elektronikusan, ha ellátogat a gov.nav.hu internetes portálra.

****

Köszönjük, hogy adója 1+1%-ának felajánlásával ön is részesévé válik jövő évi sikereinknek!