Az ifjú anya nagyon megrémült, amikor váratlanul beindult a szülés. A kiérkező mentőcsapat szerencsére segített neki.

Hétfő éjjel fél tizenegykor sürgős hívást kapott az izraeli mentőszolgálat, a Mágen Dávid Ádom (Vörös Dávidcsillag): egy kismamánál otthon indult be a szülés a Jeruzsálemtől délre fekvő Bétár Ilit városban. A szomszédban lakó mentőápoló, Mendi Kohén pillanatok alatt a 27 éves  anyánál termett, és hamarosan megérkezett a két kilós kisfiú. Néhány perc múlva befutott a mentőautó is, és kétfős személyzete, Meni Sitrit és Mose Benita segítségével világra jött az ikerpár második tagja, a szintén két kilós kislány.

Az egész esemény olyan gyorsan zajlott le, hogy mire az apa hazaért, már mindkét gyermeke felesége mellett pihent. A mentőcsapat tagjai elvágták a köldökzsinórokat, bebugyolálták az újszülötteket, és az anyával együtt a jeruzsálemi Sááréj Cedek kórházba szállították őket.

Kohén már 30 csecsemő világra jövetelénél segédkezett, de most vett részt először ikerszülésen. „Óriási volt az izgalom és az öröm. Egészen különleges élményben volt részünk” – mondta.

Sitrit hozzátette: „Hatalmas élmény volt számomra is. Egész éjjel tele voltam adrenalinnal. A szoba előtt várakozott az egész család: nagyszülők, unokatestvérek. Biztosítottuk őket, hogy minden a legnagyobb rendben van, és a kismama jó kezekbe került. ” Az anyuka, Sirá Dáján még mindig az események hatása alatt van. Az ifjú apa, Jiszráel elmesélte, hogyan rendelte haza hirtelen felesége. „Mire hazaértem, a csecsemők már az ágyban feküdtek. Mindannyian igencsak megijedtünk. A mentősök nagyszerű munkát végeztek. El sem hiszem, hogy már túl is vagyunk az egészen.”

 

Forrás: Arutz7