Az ortodox családok javítanak az arányokon.

A mértékadónak tekintett Pew Research Center felmérése azt mutatja, hogy kontinensektől és hitektől függetlenül a 40 év alattiak kevésbé vallásosak, mint az idősebbek.

Az Egyesült Államokban és Izraelben azonban a 40 év alattiak és felettiek vallásossága között nincs jelentős különbség, ellentétben más országokkal – olvasható a jta.org összefoglalójában. Az intézet tanulmánya szerint a vallásosok arányain az ortodox családok javítanak mindkét országban, mivel a fiatal felnőttek között növekszik a számuk.

A tanulmány összefüggést mutatott ki az egy főre eső GDP és a napi szinten megélt vallásosság között: minél magasabb egy ország GDP-je, annál kevésbé vallásosak az emberek, annál kevesebben gyakorolják naponta a vallásukat. Izraelben a lakosság 30 százaléka jár hetente szertartásra, 27 százalék imádkozik naponta és 30 százalék mondja azt, hogy a vallás nagyon meghatározó az életében.

A kutatás négy szempontot vett figyelembe: a szertartásokon való részvétel, a napi imádkozás, a vallási csoporthoz tartozás és magának a vallás megélésének a fontossága a napi életben.  

 Kép: jta.org

Megszakítás