Csehország elnöke a Kneszetben mondott beszédet.

Az izraeli parlamentben adott hangot a zsidó állam melletti elkötelezettségének Miloš Zeman. A cseh elnök a múlt héten látogatott a Kneszetbe, ahol beszédet is mondott – derül ki az Algemeiner írásából.

„Netanjahu miniszterelnök azt mondta, hogy Izrael legjobb barátja a Cseh Köztársaság Európában” – idézte Zeman. „Csodálkozom, hogy miért csak Európában. Mindenesetre, az biztos, hogy az országomban én vagyok Izrael legjobb barátja” – tette hozzá.

A cseh államfő elítélte a „politikai korrektséget”, elmondása szerint szándékosan használta az „iszlám terrorizmus” kifejezést is. „Mi európaiak… valójában az EU-ra gondolok, sokszor hezitálunk. Néha gyávák vagyunk. És ez nem túl udvarias dolog, igaz? De úgy érzem, ez az őszinte valóság, és éppen emiatt szükséges az Izrael melletti szolidaritás. Ha eláruljuk Izraelt, bizony eláruljuk önmagunkat is” – fogalmazott Zeman.

A cseh elnök ismét megerősítette azt a szándékát, hogy országa nagykövetsége Jeruzsálembe költözzön. Azt ígérete, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez megtörténhessen.

zsido.com

Kép forrása: radio.cz

Megszakítás