Itt vannak az idei 1 százalékos felajánlás legfontosabb dátumai.

 Az 1+1% felajánlásával kapcsolatban érdemes tisztában lenni a legfontosabb határidőkkel és a technikai részletekkel, hiszen sokan csak azért nem élnek ezzel a lehetőséggel, mert nem tudnak róla, vagy túl bonyolultnak tartják az ehhez kapcsolódó adminisztratív feladatokat.

Tehát hogyan és milyen adatlapon keresztül lehet nyilatkozni az egyházi és a civil 1%-ról?

  1. Az 1553 számú adóbevallási nyilatkozathoz tartozik a 15EGYSZA elnevezésű kiegészítő lap. Ez a lap megtalálható a NAV által küldött postai csomagban is plusz adatlapként, interneten keresztüli elektronikus adóbevallás esetében pedig mellékletként tölthető ki.
  2. Ha a munkáltató tölti ki az Ön adóbevallását, akkor az 1%-okról rendelkező nyilatkozatokat május 10-ig kell a munkáltatónak átadnia. Önbevallás esetén a végső határidő 2016. május 20., vagyis eddig az időpontig kell a NAV részére elküldeni a nyilatkozatokat.
  3. Azok számára, akik áfa-alany őstermelőként, vagy egyéni vállalkozóként EVA-s adózóként dolgoznak, a bevallási határidő február 25-e. Ugyanez az időpont vonatkozik a KATA (Kisadózó Vállalkozások Tételes Adója) körbe tartozókra is.

További részletes, a NAV általkészített tájékoztatást az 1+1% felajánlásáról ezen a linken találhat.

Ajánlja fel Ön is 2016-ban 1+1%-át az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási alapítvány számára.

EMIH technikai szám: 1287

Chábád Lubavics Zsidó Nevelési és Oktatási alapítvány adószám: 19663038-1-42