A Siratófalnál zárta izraeli útját az Egyesült Államok alelnöke.

„Hatalmas megtiszteltetést jelent számomra az, hogy itt, ezen a szent helyen imádkozhatok. Isten áldja a zsidóságot és Isten áldja Izraelt örökre” – írta a jeruzsálemi Siratófal vendégkönyvébe Mike Pence amerikai alelnök. A magas rangú politikus kedd délután érkezett a Siratófalhoz, ahová Shmuel Rabinowitz rabbi is elkísérte – olvasható a Jewish News Service honlapján.

Izraeli útja során Pence korábban ellátogatott a Jad Vasem Múzeumba is, valamint Reuven Rivlin izraeli elnökkel is tárgyalt. Az amerikai alelnök vasárnap a Kneszetben mondott beszédet, amely az Izrael melletti politikai állásfoglalások mellett, erős vallási üzeneteket is tartalmazott. „Az Egyesült Államok mindig is különleges csodálattal viseltetett a Könyv népe iránt” – mondta, hozzátéve, hogy „a zsidó emberek hite gyűjtötte össze a szétszórt nép tagjait és tette őket újra egésszé.”

Az álló tapssal kísért beszéd után Pence az izraeli miniszterelnökkel vacsorázott – írja a Jerusalem Post. „A Fehér Házban elnöklő Donald Trump, valamint az önök itteni erős vezetésének köszönhetően az USA és legkedvesebb szövetségesünk, Izrael legjobb napjai még előttünk állnak” – jelentette ki az amerikai alelnök Netanjahunak.

Mike Pence hivatalos útja alatt többször is országa támogatásáról biztosította a zsidó állam vezetőit, valamint megerősítette az USA szándékát arról, hogy Jeruzsálembe helyezik át az amerikai nagykövetséget.

zsido.com

Képek forrása: NBC News/JNS/The Times of Israel