Az amerikai alelnök az Amerikai Izrael Közpolitikai Tanács (AIPAC) előtt biztosította országa támogatásáról a zsidó államot.

„Ma este szeretném átadni Izrael Államának nagy barátjának üdvözletét. Az Amerikai Egyesült Államok történelmének legelkötelezettebb Izrael-barát elnökének, Donald Trump elnöknek az üdvözletét” – kezdte beszédét Mike Pence amerikai alelnök Washingtonban.

Az Amerikai Izrael Közpolitikai Tanács (AIPAC) többnapos konferenciáján tartott felszólalásában Pence hangsúlyozta: az Egyesült Államok és Izrael közötti szövetséges viszony minden eddiginél jobban megerősödött az elmúlt időszakban. „Szeretném átadni az elnök üzenetét: Amerika Izrael mellett áll. Ma, holnap és mindörökké”.

A politikus beszédét többször is heves tapsvihar kísérte – így történt akkor is, amikor az amerikai nagykövetség áthelyezéséről tett említést. „Freidman nagykövet úr erőfeszítéseinek köszönhetően ez év májusában megnyitjuk az amerikai nagykövetséget Jeruzsálemben” – jelentette ki Pence a hallgatóság előtt.

Az USA alelnök végül beszédét egy áldás szavaival zárta és azt mondta: „Az Egyesült Államok és Izrael legjobb napjai még ezután következnek” – írta az Arutz Sheva.

zsido.com

Kép forrása: Haaretz