Augusztus 14-én, csütörtökön véget ért az Alef Kids második tábora. Az eseményen mintegy 40 gyerek vett részt. A tábor vezetője és szervezője Hurwitz Dvora volt, ám munkáját Hurwtiz Solom rabbi, Szilánk Zsuzsi és a madrichák csodálatos munkája is segítette.

 A Badacsonytomaji Mazsök üdülőbe már második éve érkeznek táborozni az Alef Kids szervezésében a gyerekek. Idén 40 részt vevő gyerek 6 mádricha felügyelete alatt nyaralt összesen három – egy fiú és külön korosztályok szerint két lány – csoportban. A gyerekek rengeteg közös foglalkozáson vettek részt, ahol saját előadást is készítettek, sok dalt tanultak, valamint maguk is dal íróvá váltak, többek közt születtek dalok a csoportok számára, valamint a csapatok neveit is saját maguk találtak ki:
a Stip-stop Jerusalem a nagylányok csapata, a Mitzvaniot a kislányok csapata, és a Melech ami a fiúk csapata volt.

A csapatok vetélkedtek is egymással egy micva gyűjtő verseny keretében, ahol micvák teljesítéséért kaptak pontokat, melyeket játékpénzben, un. ZUZ-ban kaptak meg. A ZUZ-ból később vásárolhattak az üdülő területén. Minden programmal lehetett micvát gyűjteni, akár már rögtön a reggeli imával is, az étkezés előtt-után elmondott áldásokkal, és az esti imával. Minden nap volt Tóra tanulás, de a sportfoglalkozások sem maradtak el. Ezek között a röplabda, a csónakázás, az úszás, és a foci között lehetett válogatni. Esténként zsidó történeteket hallgattak a gyerekek. A foglalkozásokon fiúk és lányok külön vettek részt, de minden nap volt egy közös foglalkozás is.
 A Sábát estét a táborlakók Hurwitz Sholom rabbi vezetésével ünnepelték meg. A lányok saját készítésű gyertyatartóikban természetesen gyertyát is gyújtottak, ezzel illően köszöntötték a szombatot.
A táborban egy nem minden napi eset is történt: A nagy létszám miatt számtalan új edényre volt szükség, amit kóserolni is kellett. A Badacsonytomaji üdülő adottságai miatt ezt meg is tudták tenni: Hurwitz Sholom rabbi természetes vízben merítette alá az edényeket, amik így teljesen alkalmasak lettek a kóser főzésre. A napi ötszöri kóser étkezésről a szakácsok (Ildi és Pisti) gondoskodtak. A tábor ideje alatt emlékezetes volt a grill parti, az éjszakai fürdőzés és az utolsó napon a hatalmas tábortűz. A mostanra még jobban összekovácsolódott csapat már várja a szeptemberben újra induló vasárnapi iskolát, hogy tovább tudják folytatni a közös tanulást és játékot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megszakítás