A sok Tequila tehet mindenről – nyilatkozta a filmsztár. Szóval nem ő zsidózott, hanem a pia.

Mel Gibson szerint a világnak már túl kellene lépnie korábbi antiszemita kirohanásain, nem kellene azokat folyton felhánytorgatni. A filmsztár a Variety magazinnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy „nagyon igazságtalan”, hogy az emberek még mindig ezen vannak fennakadva.

2006-ban Gibson obszcén antiszemita hőzöngésbe fogott, amikor a rendőrök letartóztatták ittas vezetés miatt – olvasható a jta.org összefoglalójában. Mostani nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy ez már tíz éve volt, azóta lenyugodott, leszámolt a múltjával, azt mások hozzák elő újra.

Gibson már az eset utáni napon „aljasnak” minősítette a kijelentéseit, egyebek mellett azt, hogy a „világ minden háborújáért a zsidók a felelősek”. A neves magazinnak adott friss interjújában hosszan győzködi a közvéleményt, hogy egyedi esetről volt szó, ilyen nem történt máskor. Gibson még azt is elárulta, hogy 8 dupla Tequila dolgozott benne az ominózus balhé idején.

Korábban Abraham Foxman, az Anti-Defamation League igazgatója a Passió című film kapcsán hívta fel a figyelmet arra, hogy a színész-rendező elfogadhatatlan módon gondolkozik a zsidókról, akiket gyilkosoknak tűntet fel. Minden más csak színlelés – mondta akkor Foxman.

 

 Kép: jta.org