„Uniós az ország, nevetséges dolgokkal,
lepaktáltak ezek is a kib…ott zsidókkal.
Egyre több indokkal szolgáltok ahhoz,
hogy sortűz elé ba…unk a falhoz!”

Nem, ezt a rapszámot nem a Jobbik kampányrendezvényén énekelték. Még csak nem is az érpataki polgármester valamelyik sajátos „performanszán” hangzott el. Ez a dal ahhoz a Gottihoz köthető, aki a zuglói MSZP kampányeseményein tűnt fel sűrűn tavasszal, de mostanában is látható volt a baloldali polgármester-jelölt rendezvényén.

 

Friss hír, hogy az ügy miatt korábban sokat támadott Tóth Csaba nemrég megvédte a rappert. A szocialista politikus úgy érvelt, hogy az inkriminált strófát nem a hozzájuk közel álló Gotti énekelte, hanem egy másik énekes.

„Nem ő énekli ezt a részt. (…) Ő azért tudja a felelősséget vállalni, amit ő énekel. Amit nem ő énekel, azzal ne őt próbáljuk azért besározni" – mondta.

Az más. A dal közös, a felelősség nem. Együtt énekelnek, ugyanabban a számban, de az a szakasz nem a mi Gottinkra jutott, akkor nincs is baj. Az más kérdés, hogy a szocialisták rendszeresen szólítják fel – sokszor joggal – a politikai élet különféle szereplőit elhatárolódásra. Általában nem a felszólított személyek mondanak ilyenkor vállalhatatlant, hanem valaki a pártjukból, a holdudvarból. A logika mégis az: ha egy a tábor, akkor egy a felelősség is. Ami nem versszakonként oszlik meg.

Saját magukon kellene először bizonyítani.

Megszakítás